Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от гърдите
• 3-4 с.л.брашно
• 4 с.л. мазнина
• 4 тънки резена шунка
• 1 к.ч. настърган пармезан
• 3-4 стръка босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме напречно филетата, за да получим по-тънки парчета и ги овалваме в брашното, размесено с черен пипер и сол.
Сгорещяваме мазнината, прибавяме наситнения босилек и пържим филетата на силен котлон около 2-3 мин. Намаляваме котлона и продължаваме пърженето още 10-12 мин.
Подреждаме филетата върху скарата на грила. Върху всяко парче слагаме тънък резен шунка, наръсваме с пармезана и запичаме до поруменяване на кашкавала.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...