Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от гърдите
• 3-4 с.л.брашно
• 4 с.л. мазнина
• 4 тънки резена шунка
• 1 к.ч. настърган пармезан
• 3-4 стръка босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме напречно филетата, за да получим по-тънки парчета и ги овалваме в брашното, размесено с черен пипер и сол.
Сгорещяваме мазнината, прибавяме наситнения босилек и пържим филетата на силен котлон около 2-3 мин. Намаляваме котлона и продължаваме пърженето още 10-12 мин.
Подреждаме филетата върху скарата на грила. Върху всяко парче слагаме тънък резен шунка, наръсваме с пармезана и запичаме до поруменяване на кашкавала.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...