Кулинарни рецепти » Задушени пикантни гълъби

 Задушени пикантни гълъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 гълъба
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 чушки
• 2 домата
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 глава чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме гълъбите отвън и отвътре със сол и черен пипер. Изпържваме ги от всички страни в част от маслото. Изваждаме гълъбите и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук, чушки и целина.

Сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Прибавяме леко препеченото брашно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода и варим 5 мин на тих огън. След това прибавяме гълъбите и печем в умерена фурна, докато месото омекне.

Отделяме соса от готовото ястие, пасираме го и го смесваме със счукания чесън. Преди поднасяне поливаме всеки гълъб с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало