Продукти:
• 1 пуйка с дреболиите
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. стафиди
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пуйката отвътре и отвън.
Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги запържваме в част от мазнината. Прибавяме ориза, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и варим, докато оризът омекне. Прибавяме стафидите, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Пълним пуйката с тази смес и зашиваме отвора. Изпържваме пуйката от всички страни в останалата мазнина. После я прехвърляме в тавичка, наливаме 2 ч.ч. топла вода и увиваме тавичката в алуминиево фолио.
Печем в умерена фурна. След 45 мин отстраняваме фолиото и допичаме пуйката, като периодично я обръщаме, за да се зачерви равномерно от всички страни.
В мазнината, в която сме пържили пуйката, запържваме брашното. Когато стане златисто, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода. Поръсваме ситно нарязан магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и ако е необходимо, добавяме малко вода, за да не стане сосът много гъст.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...