Продукти:
• 1 пуйка с дреболиите
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. стафиди
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пуйката отвътре и отвън.
Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги запържваме в част от мазнината. Прибавяме ориза, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и варим, докато оризът омекне. Прибавяме стафидите, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Пълним пуйката с тази смес и зашиваме отвора. Изпържваме пуйката от всички страни в останалата мазнина. После я прехвърляме в тавичка, наливаме 2 ч.ч. топла вода и увиваме тавичката в алуминиево фолио.
Печем в умерена фурна. След 45 мин отстраняваме фолиото и допичаме пуйката, като периодично я обръщаме, за да се зачерви равномерно от всички страни.
В мазнината, в която сме пържили пуйката, запържваме брашното. Когато стане златисто, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода. Поръсваме ситно нарязан магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и ако е необходимо, добавяме малко вода, за да не стане сосът много гъст.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...