Кулинарни рецепти » Пиле по тексаски

 Пиле по тексаски

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета бяло месо от гърдите
• 1 счукана скилидка чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. пчелен мед
• 1/2 ч.л. суха горчица (на прах)
• сос „Табаско”
• 75 г стафиди
• 175 мл пилешки или зеленчуков бульон
• 25 г изчистени сурови слънчогледови семки
• сол

Начин на приготвяне:

Натъркваме месото с чесъна и го нареждаме в плитък огнеупорен съд.

Правим паста от соса „Табаско”, меда, горчицата, доматеното пюре и солта и намазваме с нея парчетата месо. Отгоре наръсваме стафидите.

Възвираме бульона, загряваме фурната на 200°С, заливаме пилето с бульона и печем под капак 40 мин. Сваляме капака, обливаме пилето със собствения му сок от печенето, поръсваме със семките и печем още 15 мин.

Гарнираме със задушен ориз и салата по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало