Кулинарни рецепти » Никарагуанска пълнена кокошка

 Никарагуанска пълнена кокошка

Продукти:

• 1 средно голяма кокошка
• 300-400 г свинско месо
• 3 картофа
• 3 моркова
• 7 репички
• 6 домата
• 1 скилидка чесън
• 3 глави лук
• 10 маслини
• 2 с.л. стафиди
• 2 с.л. захар
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. олио или маргарин
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Намазваме почистената и измита кокошка отвън със сол и черен пипер, а отвътре - само със сол. Пържим я в предварително сгорещената мазнина около 5 мин.

Сваряваме свинското месо и го нарязваме на дребно. Почистваме и нарязваме на дребно картофите, морковите, лука, чесъна и доматите, разбъркваме ги и ги пържим 15 мин. Добавяме малко бульон от вареното месо и размитото в малко вода доматено пюре.

Смесваме зеленчуците и месото, прибавяме измитите стафиди и нарязаните на по-едри парченца маслини. Посоляваме, добавяме захарта и пържим още 15 мин.

С този пълнеж пълним кокошката, зашиваме я, слагаме я в дълбок съд, заливаме с бульона, захлупваме и печем във фурната около 1 час. Готовата кокошка украсяваме с репичките, доматите и магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало