Продукти:
• 1 кг пиле
• 500 г ябълки
• 750 г картофи
• 300 г домати
• 30 мл бяло вино
• 75 г краве масло
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и нарязваме месото на парчета. Нарязваме почистените картофи и ги задушаваме в част от маслото.
Смесваме месото и картофите и ги разстиламе в съд, подходящ за печене. Отгоре насипваме настърганите на ренде ябълки, а върху тях слагаме доматите, нарязани на резени.
Всичко заливаме с вино и останалото разтопено масло. Печем продължително време в слаба фурна. Преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...