Кулинарни рецепти » Пълнени пилешки бутчета

 Пълнени пилешки бутчета

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 100 г чернодробен пастет
• 100 г сирене "Крема"
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. бренди
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата, като се опитваме да запазим формата им. Измиваме ги и подсушаваме. Всяко бутче напълваме с малко пастет и го зашиваме.

Наръсваме бутчетата със сол и черен пипер и ги нареждаме в тавичка, намазана с олио. Слагаме ги да се изпекат във фурната до златисто. Изваждаме бутчетата и ги държим на топло.

Останалия пастет разбиваме със сиренето "Крема" и брендито и продължаваме да бъркаме, докато получим хомогенна смес. Сипваме получения крем в сладкарски ръкав или фунийка.

Махаме конците на бутчетата, нареждаме ги в чиния и около всяко шприцоваме от крема. Слагаме ги за малко в силна фурна или в микровълнова печка (1 минута) и после ги сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало