Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с кайма

 Пълнено пиле с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 2 глави лук
• 100 г кайма смес
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова, 4-5 гъби
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Слагаме каймата. Запържваме и нея. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета, и попарените и нарязани гъби. Посоляваме и подправяме с наситнените магданоз и джоджен.

Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка, сипваме разтопеното масло и наливаме топла вода, която да покрие пилето до средата. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало