Продукти: (за 4-6 порции)
• 2 млади пилета с дреболиите
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 филии сух бял хляб
• 3 яйца
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилетата отвън и отвътре, поръсваме се с черен и червен пипер.
Накисваме хляба в млякото, изстискваме го и прибавяме твърдо сварените и ситно нарязани яйца, ситно нарязаният магданоз, сол, черен пипер - дребно нарязаните дреболии.
Разбъркваме и пълним пилетата с тази смес. Зашиваме ги и заливаме с олиото и 1 ч.ч. вода. Печем като често заливаме със соса им.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...