Продукти: (за 4 порции)
• 300 г зрял фасул
• 100 г сланина
• 150 г чеснов салам
• 150 г месо от печена гъска(може и пиле)
• 2 домата
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• 1 скилидка, чесън
• 200 мл бульон
• 2 лъжици галета
• 1 връзка ароматни треви (дафинов лист, мащерка и магданоз)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула във вода от вечерта. На другия ден прибавяме 1 скилидка чесън и връзката ароматни треви и го сваряваме до полуомекване.
Нарязваме на кубчета сланината, салама, лука, доматите и изпържваме сместа в олиото, прибавяме бульона и месото от печената гъска и задушаваме половин час.
Разстиламе в тавичка ред фасул, след това ред месна смес, заливаме с малко бульон, отгоре посипваме галета и печем в слаба фурна около половин час, докато галетата стане хрупкава и придобие златист цвят.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...