Продукти:
• 200 г бяло пилешко месо
• 150 г изцедено кисело мляко
• 12 едри печурки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 домата
• 1 с. л. мастика
• 4 с. л. настърган кашкавал
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го разбиваме на пюре заедно с киселото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.
Нарязваме лука и пънчетата от гъбите на ситно и ги задушаваме, докато изври водата им. Угасяваме с мастиката и прибавяме към пилешкото. Задушаваме няколко минути при непрекъснато бъркане. С тази смес пълним гъбите.
В намаслена тефлонова тавичка нареждаме нарязаните на филийки домати, подправяме със сол и черен пипер и върху тях подреждаме гъбите. Поръсваме с настъргания кашкавал и наситнения магданоз. Печем в предварително загрята умерена фурна около 20-25 минути.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...