Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• половин кофичка сметана
• 2 жълтъка
• 2 с.л. препечено брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилешките бутчета, поръсваме с черен пипер и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с виното и разтопеното масло и покриваме тавичката с фолио. Печем в умерена фурна.
След около 40 мин. изваждаме изпечените бутчетата, а в соса от печенето прибавяме брашното, настъргания кашкавал /от който оставяме 3-4 с.л./ и сметаната, в която сме разбили жълтъците. Разбъркваме добре сместа и с нея заливаме бутчетата. Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме още 10 мин.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....