Кулинарни рецепти » Пиле в гювече

 Пиле в гювече

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле
• 6 яйца
• 6 картофа
• 6 домата
• 1 пакетче краве масло
• 3 глави лук
• 2 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.

В 6 гювечета нареждаме последователно нарязаните на филийки картофи, домати и лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, а отгоре нареждаме пилешкото месо.

Заливаме ястието с разбитите в прясното мляко яйца, слагаме във всяко гювече по парче масло, захлупваме и печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало