Продукти:
• 1,5 кг кокошка
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 и 1/2 к.ч. ориз
• 200 г гъби
• 200 г птичи дреболии
• 100 г масло
• 1 ч.ч. вино
• 1-2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме кокошката и натриваме коремната кухина със сол. Приготвяме плънка от задушения в мазнина ситно нарязан лук, сварените и наситнени дреболии, гъбите, нарязани на лентички, и леко задушения ориз. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Напълваме птицата с плънката и зашиваме отвора. Поставяме я в дълбок съд (за предпочитане от йенско стъкло), заливаме с бялото вино, захлупваме съда и задушаваме около 1 час в умерена фурна.
Сервираме във всяка порция парче месо от птицата и част от плънката, залята с винен сос, който сме приготвили, като сме сгъстили виното с препечено брашно.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...