Кулинарни рецепти » Ястия с птици » Ястия в тенджера

Ястия с птици:

Бекаси по ловджийски

Продукти: (за 6 порции) • 6 бекаса • 3 глави лук • 1 корен пащърнак • 1 глава целина • 1 корен магданоз • 1 морков • 1 дафинов лист • 1,5 ч.ч. червено вино • 1 пакетче краве масло • 1 с.л. брашно • 1-2 филии сух бял хляб • черен пипер, бахар, сол Н...

Варена гъска

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг месо от гъска • 1 глава лук • 1 корен магданоз • 1 глава целина • сол Начин на приготвяне: Наливаме в тенджера под налягане 2 ч.ч. подсолена вода, поставяме металната скара, а върху нея слагаме месото /цяло парче/ и зеленчуц...

Варена пуйка с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг бяло месо от пуйка • 60 г краве масло • 1 к.ч. ориз • 2 глави лук • 10-12 маслини • сока от 1 лимон • 3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции, които натриваме със сол и черен пипер ...

Варена пуйка със сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг месо от пуйка • 3-4 моркова • 1 глава лук • 2 карамфилчета • 1 дафинов лист • 5-6 зърна черен пипер • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • смлян черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го варим...

Варено пиле

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 глава лук • 1 морков • сол и черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции, слагаме го в дълбок съд с 5-6 ч.ч. вряща подсолена вода и варим заедно с предварително запечените лук и морков. Първоначално в...

Варено пиле с гъбен сос

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 пиле • 1 морков • 1 парче целина • 6-7 гъби • 1 глава лук • 15-20 зърна черен пипер • 2 с.л. брашно • 4-5 с.л. краве масло • 1 к.ч. сухо бяло вино • сол Начин на приготвяне: Избираме по-тлъстичко пиле. Нарязваме го на...

Варено пиле с лимон

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 лимон • 1 морков • 1 парченце целина • 250 г гъби • 60 г краве масло • 100 г бадеми • 1 яйце • 4 с.л. сметана • 1 к.ч. бяло вино • 3 глави лук • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натриваме пилето го със...

Гулаш с пилешко месо и гъби

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г пилешко месо • 500 г гъби • 1 стрък праз • 1 глава целина • 40 г краве масло • 1 ч.ч. зеленчуков бульон • 1 к.ч. силно бяло вино • 1 к.ч. сметана • 1 ч.ч. отцедено кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне:...

Гулаш с пилешко месо и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции) • 500 г бяло пилешко месо • 400 г домати • 3 глави лук • 200 г гъби • 400 г картофи • 3-4 с.л. олио • 1 ч.ч. бяло вино • 1 ч.ч. сметана • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилешкото месо на хапки. Попа...

Гълъби по манастирски

Продукти: (за 2 порции) • 2 гълъба • 1 к.ч. олио • 300 г арпаджик • 300 г гъби • сол Начин на приготвяне: Посоляваме изчистените гълъби отвън и отвътре и поръсваме с черен пипер. Пържим ги в сгорещеното олио, докато се позачервят. Прибавяме арпаджика ...

Гъска рагу

Продукти: (за 8 порции) • 1 гъска • 200 г краве масло или 1 ч.ч. олио • 1 връзка корени за супа • 1 ч.ч. бяло вино • 1 с.л. брашно • черен и червен пипер • 3-4 зърна бахар • 2 дафинови листа • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Изчистената и изми...

Гъска с кисели краставички

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кг месо от гъска • 60 г краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 кг кисели краставички • 1 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции, които запържваме в отворена тенджера под...

Гъска с ябълки

Продукти: • 1 гъска • 1 кг кисели ябълки • 1 пакетче краве масло • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. прясно мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме гъската и я натриваме с черен пипер. Обелваме ябълките и ги настъргваме. Поръсваме ги с малко сол и ...

Гъска със зрял боб

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг месо от гъска • 2 ч.ч. сварен зрял боб • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 2 ч.л. доматено пюре • 3-4 скилидки чесън • 1 морков • 1 корен магданоз • 1 парче целина • 1 парче пащърнак • джоджен, черен пипер, сол Начин на приго...

Гъши гърди с вино

Продукти: (за 4 порции) • 800 г гъши гърди • 1 к.ч. бяло вино • 2 с.л. гъша мас • 1 глава лук • 1 малък морков • 1 парче целина • 1 магданозен корен • мащерка, сол Начин на приготвяне: Посоляваме гъшите гърди и ги слагаме в сгорещената мас с кожата на...

Дунавско задушено

Продукти: (за 4 порции) • 500 г пилешко месо • 5-6 зърна черен пипер • 5-6 зърна бахар • 10 главички лук • картофчета • 5-6 домата • 1-2 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета и го нареждаме в тесен и дълбок огнеупорен съд, п...

Задушен фазан

Продукти: (за 3-4 порции) • 1 фазан • 30 г краве масло • 100 г тлъсто свинско месо • 2-3 с.л. бренди • 1 к.ч. бяло вино • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме осоления фазан и го пържим...

Задушена патица

Продукти: (за 8 порции) • 1 патица • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • 1 с.л. брашно • 2 ч.л. доматено пюре • 1-2 скилидки чесън • 5-6 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. червено вино • сол Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на порции и ги ...

Задушена патица

Продукти: (за 6-8 порции) • 1 патица • 2 с.л. гъша мас или зехтин • 2-3 глави лук • 2 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. брашно • 2 скилидки чесън • 7-8 зърна черен пипер • 150 мл бульон • 1 дафинов лист • винен оцет, сол Начин на приготвяне: Изпържваме ...

Задушени гълъби с грах

Продукти: (за 4 порции) • 2 гълъба • 400 г грах от консерва • 2 глави лук • 60 г сланина • 4 морковчета • 1 с.л. олио • 30 г краве масло • 1 ч.ч. бяло вино • 3 ч.ч. пилешки бульон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сгорещяваме олиото заедно с...

Задушени пуешки гърди

Продукти: (за 4 порции) • 800 г месо от гърдите на млада пуйка • 3 с.л. разтопено краве масло • 3 с.л. олио • 3 глави лук • 1 ч.л. червен пипер • 3-4 чушки от сурова туршия • 2-3 домата от консерва • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото от пуйкат...

Задушени пъдпъдъци в червено вино

Продукти: (за 2 порции) • 4 пъдпъдъка • 200 г сланина • 1 к.ч. мазнина за пържене • 500 мл тежко червено вино • 1 ч.л. нишесте • 1 щипка захар • сол Начин на приготвяне: Натриваме пъдпъдъците ги отвътре и отвън със сол и ги оставяме да отлежат. След то...

Задушени яребици

Продукти: (за 4 порции) • 2 яребици • 60 г краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме яребиците на половинки. В отворена тенжера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме в него яреби...

Задушени яребици с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции) • 2 яребици • 200-300 г сланина • 1 кисела зелка • 1/2 ч.ч. мас • 150 г ловджийска наденица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме яребиците и ги поръсваме с черен пипер. Нарязваме сланината на тънки листа и в тях увива...

напред
Начало