Продукти: • 1 кг картофи • 3 по-големи глави лук • 1 херинга или друга солена риба • 3 с.л. олио • 3 с.л. оцет • 1 ч.л. горчица • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги, нарязваме ги на кръгчета и ги посоляваме....
Продукти: • 60 г филе от пушена сьомга • 2 стръкчета целина • 1 стрък пресен лук • 2 броя узряло авокадо • 1 с.л. лимонов сок • 1-2 с.л. трапезна майонеза • 1-2 с.л. заквасена сметана • 1 ч.л. кетчуп • 2-3 капки сос “Табаско” • 2-3 пържени бадема, нарязани...
Продукти: • 200 г ориз • 400 г броколи • 2 сардели /от консерва в собствен сос/ • 3-4 с.л. олио • 1 опаковка майонеза • сол Начин на приготвяне: Варим ориза в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и го изсипваме в купа. Поръсваме с олиото. Свар...
Продукти: • 2 риби • 2 глави лук • 3 кисели краставички • 1 малка връзка магданоз • майонеза, черен пипер, лимонов сок Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата, нарязваме я на средни парченца, а лука и краставичките на кубчета. Прибавяме накълцания магдан...
Продукти: • 250 г дребна солена риба • 300 мл прясно мляко • 4-5 стръка зелен лук • половин лимон • 1 с.л. олио • 1 ч.л. оцет • магданоз Начин на приготвяне: Измиваме рибата и я накисваме за 1-2 часа в прясното мляко и 1 ч.ч. вода. След това я отцеждам...
Продукти: • 500 г филе от скумрия или мерлуза • 1 ч.ч. майонеза • 2 мариновани чушки • 500 г домати • 2-3 връзки пресен лук • 3-4 краставички • 1 лимон • 1 с.л. оцет • 1 морков • магданоз, копър, сол Начин на приготвяне: Сваряваме филето, изважда...
Продукти: • 300 г зелен фасул • 200 г риба тон • 2 твърдо сварени яйца • 2 с.л. лимонов сок • 4 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме фасула косо на парченца с дължина около 2 см. Пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато ...
Продукти: • 400 г сварен червен фасул • 100 г рулца от раци • 50 г кашкавал • 100 г майонеза • 1-2 скилидки чесън • 2 с.л. ситно нарязан магданоз Начин на приготвяне: Нарязваме рачешките рулца на тънки кръгчета и ги смесваме с оцедения фасул, настъргания...
Продукти: • 250-300 г зрял фасул • 100-150 г цаца • 2 глави лук • 1 ч.л. доматено пюре • 1-2 твърди домата • 1 к.ч. олио • 2 твърдо сварени яйца • 10-15 маслини без костилки • 1 лимон • 2 с.л. кетчуп • 5-6 зърна черен пипер • магданоз, копър, сол ...
Продукти: • 250 г стар фасул • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 глава лук • 1 консерва сардела • 2-3 с.л. зехтин • 1-2 с.л. оцет • сол, червен пипер За украса: • маслини • настърган хрян • твърдо сварени яйца Начин на приготвяне: Киснем фасула...
Продукти: • 1 средно голяма глава карфиол • 6 сардели /от консерва в собствен сос/ • 3 с.л. олио • 1 с.л. винен оцет • 15-20 маслини • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме карфиола в подсолена вода. Щом омекне, го отцеждаме. Заливаме го със ст...
Продукти: • 100 г риба тон от консерва • 4 глави лук • 1 връзка репички • 2 с.л. олио • 2 с.л. лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Почистваме репичките и лука и ги нарязваме на много тънки колелца. Прибавяме накъсаната на дребни парченца риба, разбърк...
Продукти: • 1 средно голяма маруля • 200 г топло пушена скумрия • 1 глава лук • 1 чушка • 1 глава чесън • 1 ч.ч. майонеза • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука, чушката и марулята на тънки ивички. Обелваме кожат...
Продукти: (за 4 порции) • 1 маруля • 1 консерва риба тон около 150 г /или топло пушена скумрия/ • 1 глава лук • 1 чушка • 1 ч.ч. майонеза • 1 глава чесън • копър, сол Начин на приготвяне: Почистваме лука, марулята и чушката и ги нарязваме на тънки ивичк...
Продукти: • 2 марули • 1 консерва сардини • 1-2 ч.л. горчица • сокът от половин лимон • 3-4 с.л. зехтин • 2-3 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме марулите на ивички, посоляваме на вкус и намачкваме. Разстиламе ги в салатиер...
Продукти: • 600 г стерилизирани миди • 100 г стерилизирани гъби • 200 г майонеза • 50 г сметана • 20 г кетчуп • 200 г ябълки • 200 г портокали • 200 г праскови • 100 г пресни домати • 5 с.л. оцет • сол, черен пипер • магданоз за украса Начин на пр...
Продукти: • 400 г моркови • 1 малка консерва риба тон в олио • 1 малка стерилизирана краставичка • 4 с.л. майонеза • 1 с.л. прясно мляко • лимонов сок, оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме морковите на мънички кубчета и ги разбъркваме...
Продукти: • 1 октопод • 1 ч.ч. червено вино • 1 к.ч. лимонов сок • 1 к.ч зехтин • 2 скилидки чесън • 1 връзка магданоз Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера под налягане и наливаме виното. Затваряме тенджерата и я сла...
Продукти: • 12-15 рака • 1 опаковка майонеза • 2-3 твърдо сварени яйца • 1-2 кисели краставички • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пускаме раците в кипяща вода и ги варим, докато почервенеят. След това изваждаме месото от щипките и опашките, подправяме...
Продукти: • 1 голяма студено пушена скумрия • 4 с.л. майонеза • 1 с.л. оцет • 1 ч.ч. варен ориз • 4 обелени домата от консерва • 2 твърдо сварени яйца • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме рибата от костите и кожата и я нарязваме на ивички...
Продукти: • 200 г сирене • 2 пушени риби • 2 ябълки • 1 глава лук • 2 стерилизирани краставички • 4 с.л. олио, черен пипер • 1 ч.л. винен оцет • 1 ч.л. горчица • 1 китка магданоз • сол Начин на приготвяне: Приготвяме заливка от олиото, оцета, горч...
Продукти: • 2 риби /сафрид, мерлуза, хек/ • 6 картофа • 4 глави лук • 2 ч.ч. майонеза • 2 лимона • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме поотделно картофите и рибата в подсолена вода. Изчакваме да изстинат и ги нарязваме на филийки. ...
Продукти: • 1 рибна консерва с растително масло • 1 ч.ч. консервирани гъби • 1 ч.ч. зелен фасул от консерва • 1 ч.ч. варени моркови • 100 г кашкавал • 1 глава червен лук • 2-3 скилидки чесън • 1 с.л. горчица • 2 с.л. лимонов сок Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 600 г мерлуза • 2 ябълки • 5-7 с. л. сметана • 1 морков • 1 парче целина • 2 кисели краставички • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета моркова и целината, заливаме ги със студена вода, посоляваме и оставяме да врят няк...