Продукти:
• 1 рибна консерва с растително масло
• 1 ч.ч. консервирани гъби
• 1 ч.ч. зелен фасул от консерва
• 1 ч.ч. варени моркови
• 100 г кашкавал
• 1 глава червен лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Отцеждаме гъбите и ги нарязваме на тънки филийки. Нарязваме също отцедения фасул. Прибавяме морковите, нарязани на кръгчета или пръчици, кашкавала, нарязан на малки кубчета, и рибата, която сме отцедили от олиото.
Смесваме отцеденото олио с лимоновия сок, горчицата, счукания чесън и ситно нарязания лук. Сипваме сместа в салатата, разбъркваме и оставяме да престои 30 мин. Поднасяме салатата, украсена с кръгчета лук и моркови.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...