Продукти:
• 1 рибна консерва с растително масло
• 1 ч.ч. консервирани гъби
• 1 ч.ч. зелен фасул от консерва
• 1 ч.ч. варени моркови
• 100 г кашкавал
• 1 глава червен лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Отцеждаме гъбите и ги нарязваме на тънки филийки. Нарязваме също отцедения фасул. Прибавяме морковите, нарязани на кръгчета или пръчици, кашкавала, нарязан на малки кубчета, и рибата, която сме отцедили от олиото.
Смесваме отцеденото олио с лимоновия сок, горчицата, счукания чесън и ситно нарязания лук. Сипваме сместа в салатата, разбъркваме и оставяме да престои 30 мин. Поднасяме салатата, украсена с кръгчета лук и моркови.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...