Продукти:
• 200 г ориз
• 400 г броколи
• 2 сардели /от консерва в собствен сос/
• 3-4 с.л. олио
• 1 опаковка майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Варим ориза в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и го изсипваме в купа. Поръсваме с олиото.
Сваряваме броколите в подсолена вода. Отцеждаме, накъсваме ги на малки парчета и ги смесваме с ориза и обезкостените и нарязани сардели.
Заливаме всичко с майонезата, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...