Продукти:
• 600 г стерилизирани миди
• 100 г стерилизирани гъби
• 200 г майонеза
• 50 г сметана
• 20 г кетчуп
• 200 г ябълки
• 200 г портокали
• 200 г праскови
• 100 г пресни домати
• 5 с.л. оцет
• сол, черен пипер
• магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарязваме мидите на 2-3 парчета, заливаме с оцета, поръсваме с черния пипер и ги оставяме в хладилника за 20-30 мин.
Размесваме мидите с нарязаните на лентички гъби, нарязаните на кубчета плодове, майонезата, подправена с кетчупа и сметаната.
Украсяваме с клонки магданоз и кръгчета от домат с мидени ядки върху тях.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...