Продукти:
• 300 г едра солена риба
• 800 г червено цвекло
• 2 средно големи глави керевиз
• 5-6 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата в студена вода за 2-3 часа за да се обезсоли, след което обелваме кожата й , обезкостяваме и я режем на малки късове.
Варим в подсолена вода, поотделно, изчистения и измит керевиз и цвеклото до сваряване , но не и разваряване. Нарязваме ги на тънки резенчета и ги смесваме с рибата, олиото и оцета.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...