Продукти:
• 12-15 рака
• 1 опаковка майонеза
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 1-2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме раците в кипяща вода и ги варим, докато почервенеят. След това изваждаме месото от щипките и опашките, подправяме го на вкус с черен пипер и сол и го подреждаме в кръгла чиния под формата на венец.
Отгоре заливаме с разбитата майонеза и украсяваме с кръгчета от твърдо сварените яйца и киселите краставички. В средата на чинията слагаме един цял сварен рак.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...