Продукти:
• 100 г ориз
• 100 г риба тон от консерва в собствен сос
• 100 г раци
• 100 г гъби
• 4 чушки
• 1 твърдо сварено яйце
• 20 г краве масло
• 1 кисела краставичка
• половин лимон
• 5-6 маслини
• 1-2 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза и в подсолена вода заедно с парченцата лимон.
Изпичаме чушките и ги нарязваме.
Почистваме и нарязваме гъбите, след което ги задушаваме в маслото.
Разстиламе отцедения ориз в салатиера и отгоре подреждаме рибата, раците, чушките и гъбите. Подправяме на вкус и украсяваме с нарязаните твърдо сварено яйце, кисела краставичка и маслини.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...