Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 малко бурканче филе от аншоа
• 250 г кашкавал
• 12 тънки филийки от франзела
• 45 листа от зелена салата /маруля/
За соса:
• 1 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. горчица
• 1 скилидка чесън
• 3 с.л. олио
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме яйцата на четвъртинки.
Разбиваме олиото и оцета, заедно със счукания чесън, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Застиламе дъното на широка чиния с листата от салата. Нареждаме отгоре препечените филийки, а върху тях подреждаме яйцата, рибните филенца и нарязания на кубчета кашкавал.
Заливаме салатата с приготвения сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...