Продукти:
• 2 марули
• 1 консерва сардини
• 1-2 ч.л. горчица
• сокът от половин лимон
• 3-4 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулите на ивички, посоляваме на вкус и намачкваме. Разстиламе ги в салатиера.
Намачкваме сардините. Прибавяме горчицата, счукания чесън, зехтина и лимоновия сок. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Заливаме марулята с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...