Продукти:
• 500-600 г чирози
• 3-4 с.л. ситно нарязан копър
• 3-4 с.л. оцет
• 3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Изпичаме чирозите върху жар, начупваме ги, обелваме ги и ги накъсваме на тънки ивици. Покриваме ги със ситно скълцания копър, докато са още топли.
Заливаме ги със зехтина, който сме разбили с оцета, захлупваме плътно и оставяме салатата да престои 1 час. След това поднасяме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...