Кулинарни рецепти » Есенна рибена салата

 Есенна рибена салата

Продукти:

• 200 г филе от риба
• 2 кисели краставички
• 1 ябълка
• 1 малка глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. майонеза
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме филето, варим го 10 мин в кипяща вода и оставяме да изстине.

Нарязваме краставичките на малки парченца. Обелваме ябълката и също я нарязваме на малки парченца. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с ябълката, краставичките и ситно нарязания магданоз. Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре, горчицата и оцета.

Нарязваме изстиналото филе на малки парченца и го прибавяме към салатата. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и оставяме салатата да престои 1 час. Поднасяме я украсена с нарязаните на кръгчета яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало