Продукти:
• 200 г филе от риба
• 2 кисели краставички
• 1 ябълка
• 1 малка глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. майонеза
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филето, варим го 10 мин в кипяща вода и оставяме да изстине.
Нарязваме краставичките на малки парченца. Обелваме ябълката и също я нарязваме на малки парченца. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с ябълката, краставичките и ситно нарязания магданоз. Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре, горчицата и оцета.
Нарязваме изстиналото филе на малки парченца и го прибавяме към салатата. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и оставяме салатата да престои 1 час. Поднасяме я украсена с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...