Продукти: (за 4 порции)
• 400 г филе от морска риба
• 200 г млад спанак
• 2 лимона
• 1 голям домат
• 3-4 с.л. зехтин
• 4 стръкчета зелен лук
• 1 стръкче пресен босилек
• 1-2 листа целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на парченца и я варим 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме, поръсваме с черен пипер и сол и оставяме рибата да изстине.
Обелваме домата, нарязваме го на дребно и го смесваме със ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните зелени подправки, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Покриваме чиниите за сервиране с листа от спанак и ги поръсваме с лимонов сок и сол. Разпределяме отгоре рибената смес и заливаме с доматения сос.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...