Продукти: 
•	500 г сварени скариди
•	1 глава лук
•	1 ч.л. джинджифил на пюре
•	1/2 ч.л. пресован чесън
•	2 домата
•	4 сушени червени люти чушлета
•	6 ч.л. кокосови стърготини
•	1 ч.л. сипанено семе
•	1-2 ч.л. къри
•	3-4 дафинови листа
•	1-2 ч.л. сол
•	1-2 ч.л. бял оцет
•	4 ч.л. оцет
•	4 ч.л. олио
Начин на приготвяне:
Препичаме в тиган без мазнина кокоса, сипаненото семе и  стриваме вътре чушките. 
В сгорещено в дълбок тиган олио, пускаме дафиновите листа, след минута прибавяме настърганите лук, домати, чесън и джинджифила и ги запържваме. Добавяме кърито и счукания кокос, чушките и сипаненото семе и заливаме с 1/2 ч. топла вода. 
Объркваме добре сместа  и я оставяме на слаб огън около 10-15 мин. Малко преди да я свалим, сипваме скаридите и оцета.
 
              Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
 
              Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
 
              Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...