Продукти:
• 200 г тарама хайвер
• 250 г хляб
• 1 ч.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 1 средно голяма глава лук
• 10-12 маслини
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука много ситно, смесваме го с хайвера и разбиваме в хаванче, докато получим еднородна маса.
Накисваме хляба във вода, изстискваме и го подсушаваме върху салфетка. При непрекъснато разбиване прибавяме към хайвера малко по малко накиснатия хляб, а след това – зехтина и лимоновия сок. Разбиваме, докато получим еднородна смес.
Прехвърляме салатата в чиния за сервиране и украсяваме с маслините.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...