Продукти:
• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок,
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 10 г пържени бадеми, нарязани на тънки люспи
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.
Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я отделяме настрани. Поръсваме сърцевината на авокадото с лимоновия сок, разбъркваме и тогава го смесваме с рибата и лука. Пълним с тази смес корубите на авокадото.
Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...