Продукти:
• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок,
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 10 г пържени бадеми, нарязани на тънки люспи
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.
Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я отделяме настрани. Поръсваме сърцевината на авокадото с лимоновия сок, разбъркваме и тогава го смесваме с рибата и лука. Пълним с тази смес корубите на авокадото.
Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...