Кулинарни рецепти » Салата от авокадо

 Салата от авокадо

Продукти:

• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок,
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 10 г пържени бадеми, нарязани на тънки люспи
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.

Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я отделяме настрани. Поръсваме сърцевината на авокадото с лимоновия сок, разбъркваме и тогава го смесваме с рибата и лука. Пълним с тази смес корубите на авокадото.

Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало