Кулинарни рецепти » Салата от скариди с макарони

 Салата от скариди с макарони

Продукти:

• 250 г тънки макарони
• 200 г зелен фасул
• 4-5 стръка пресен лук
• 1 к.ч. пържени фъстъци
• 2-3 стръка пресен кориандър
• 800 г дребни скариди

За заливката:

• 3-4 с.л. ябълков оцет
• 3-4 с.л. фъстъчено олио
• 3-4 с.л. соев сос
• 2 ч.л. сусам
• 2 ч.л. захар
• 1 зелено люто чушле
• 2 скилидки чесън
• 1 щипка джинджифил
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме подправките за заливката на ситно, размесваме ги и при непрекъснато бъркане заливаме на тънка струйка с олиото, оцета и соевия сос.

Слагаме макароните в дълбок съд, добавяме заливката и разбъркваме. Оставяме да престоят 1 час в тази марината. Отделно сваряваме зеления фасул в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме косо на парченца с ширина около 1 см.

Лука също нарязваме косо на парченца.

Сваряваме скаридите в подсолена вода и ги обелваме. Смесваме ги с фасула и лука, разбъркваме и прибавяме ситно нарязаните фъстъци и кориандъра, като отделяме малко за украса.

Изсипваме сместа в широка чиния за сервиране, добавяме макароните с маринатата и разбъркваме. Отгоре поръсваме с отделените фъстъци и кориандър и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало