Продукти:
• 1 веяна скумрия
• 1 глава лук
• 1 домат
• 2 ч. л. зехтин
• 1 ч. л. оцет
• 5-6 маслини
• 1 зелена салата
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, накъсваме я малки парченца и смесваме с нарязаните на дребно зеленчуци.
Приготвяме дресинг от зехтина, солта и черния пипер и заливаме с него салатата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...