Кулинарни рецепти » Средиземноморска салата

 Средиземноморска салата

Продукти:

• 12 стръка пресни аспержи
• 1 едра салата
• 1 краставица
• 20 маслини без костилките
• 8 филенца от аншоа
• 4 твърдо сварени яйца, разрязани на половинки
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме добре мазнината, оцета, горчицата, 1 стрък много ситно нарязан зелен лук, черен пипер и сол.

Почистваме и сваряваме (без да разваряваме) аспержите в подсолена вода. След това ги изваждаме и горещи ги заливаме с приготвения сос. Оставяме ги за 4-5 часа в хладилника.

Почистваме салатата и я накъсваме на парченца. Размесваме я с останалия нарязан зелен лук и наситнен магданоз.

Разстиламе сместа в голяма салатиера, разполагаме върху нея аспержите, гарнираме с нарязаните на колелца краставица, яйцата, аншоата и маслините. Заливаме със соса от мариноването на аспержите и поднасяме веднага.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало