Продукти:
• 1 солена селда
• 150 г варено месо
• 150 г сварено червено цвекло
• 200 г варени картофи
• 2 малки ябълки
• 1 стерилизирана краставичка
• 1-2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. заквасена сметана
• оцет, захар
• черен пипер, сол
За украса:
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 резен сварено червено цвекло
• магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме селдата и оставяме да престои 1 нощ в прясна вода. Отстраняваме кожата и костите и я накисваме за 2 часа в прясното мляко.
Изваждаме рибата от млякото, изплакваме и я нарязваме на малки кубчета. По същия начин нарязваме месото, цвеклото, картофите, ябълките и краставичката.
Сипваме всичко в по-голям съд и разбъркваме. Подправяме на вкус със сол, захар, черен пипер и оцет, прибавяме сметаната и леко разбъркваме.
Прехвърляме сместа в салатиера и охлаждаме. Накрая поръсваме със ситно настърганите цвекло и яйца, украсяваме с магданозени клончета и поднасяме.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...