Кулинарни рецепти » Салата от солена селда

 Салата от солена селда
/Швеция/

Продукти:

• 1 солена селда
• 150 г варено месо
• 150 г сварено червено цвекло
• 200 г варени картофи
• 2 малки ябълки
• 1 стерилизирана краставичка
• 1-2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. заквасена сметана
• оцет, захар
• черен пипер, сол

За украса:

• 1 твърдо сварено яйце
• 1 резен сварено червено цвекло
• магданоз

Начин на приготвяне:

Почистваме селдата и оставяме да престои 1 нощ в прясна вода. Отстраняваме кожата и костите и я накисваме за 2 часа в прясното мляко.

Изваждаме рибата от млякото, изплакваме и я нарязваме на малки кубчета. По същия начин нарязваме месото, цвеклото, картофите, ябълките и краставичката.

Сипваме всичко в по-голям съд и разбъркваме. Подправяме на вкус със сол, захар, черен пипер и оцет, прибавяме сметаната и леко разбъркваме.

Прехвърляме сместа в салатиера и охлаждаме. Накрая поръсваме със ситно настърганите цвекло и яйца, украсяваме с магданозени клончета и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало