Продукти:
• 200 г сварени скариди
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 500 мл пилешки бульон
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. кетчуп
• 2 ч.л. къри
• 2 с.л. олио
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• сол
За соса:
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• половин кофичка кисело мляко
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме кетчупа със соевия сос и заливаме скаридите с тази смес. Оставяме ги да престоят 10-15 мин.
Сваряваме ориза в пилешкия бульон заедно със ситно нарязания лук, олиото и 2 ч.л. къри. Прецеждаме и го смесваме със ситно нарязаните чушки.
Разбиваме млякото със сметаната, ситно нарязан копър, лимонов сок и сол на вкус. Заливаме оризовата смес с този сос и подреждаме отгоре скаридите.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...