Кулинарни рецепти » Студено оризово блюдо

 Студено оризово блюдо
/Индонезия/

Продукти: (за 2 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 4 ч.ч. вода
• 2 домата
• 2 твърдо сварени яйца
• 150 г замразени опашки от лангуста /или рачешки рулца/
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 банана
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. майонеза
• черен и червен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, прецеждаме и го оставяме да изстине. Размразяваме опашките от лангуста и ги слагаме в марината от олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус. Нарязваме бананите на филийки по дължина и ги поръсваме с малко червен пипер.

Изсипваме ориза в по-дълбока чиния, притискаме го и го обръщаме в друга чиния, покрита с листа от зелена салата. В средата правим малко кладенче, което пълним със смес от майонезата и доматеното пюре. Наоколо подреждаме опашките от лангуста, бананите, нарязаните на филийки банани и нарязаните на половинки яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало