Кулинарни рецепти » Студено оризово блюдо

 Студено оризово блюдо
/Индонезия/

Продукти: (за 2 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 4 ч.ч. вода
• 2 домата
• 2 твърдо сварени яйца
• 150 г замразени опашки от лангуста /или рачешки рулца/
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 банана
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. майонеза
• черен и червен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, прецеждаме и го оставяме да изстине. Размразяваме опашките от лангуста и ги слагаме в марината от олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус. Нарязваме бананите на филийки по дължина и ги поръсваме с малко червен пипер.

Изсипваме ориза в по-дълбока чиния, притискаме го и го обръщаме в друга чиния, покрита с листа от зелена салата. В средата правим малко кладенче, което пълним със смес от майонезата и доматеното пюре. Наоколо подреждаме опашките от лангуста, бананите, нарязаните на филийки банани и нарязаните на половинки яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало