Продукти:
• 400 г моркови
• 1 малка консерва риба тон в олио
• 1 малка стерилизирана краставичка
• 4 с.л. майонеза
• 1 с.л. прясно мляко
• лимонов сок, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на мънички кубчета и ги разбъркваме с лимонов сок, сол, черен пипер и разреден оцет.
Прехвърляме ги в салатиера, заливаме с разредената с млякото майонеза и оставяме салатата в хладилник, докато салатата се охлади добре.
Разпределяме отгоре ситно нарязаната риба, украсяваме с парченца стерилизирана краставичка и поднасяме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...