Продукти:
• 4 картофа
• 4 кисели краставички
• 2 моркова
• 2 сварени белтъка
• 1 пушена риба
• 1 кутия майонеза
• 100 г кашкавал
• 2 с.л. отцедено кисело мляко
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.л. комбинирана подправка за риба
• мариновани червени боровинки
• маслини, сол
Начин на приготвяне:
Сварявяме отделно картофите и морковите и ги нарязваме. Нарязваме на кубченца кашкавала, зеленчуците и рибата, която поръсваме с лимонов сок.
Разбъркваме майонезата с горчицата, млякото и заливаме продуктите с получения сос. Подправяме на вкус.
Готовата салата разпределяме върху листа от маруля. Украсяваме с клонче от копър, маслини и червени боровинки.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...