Продукти:
• 6 мариновани сардини
• 150 г шунков салам
• 150 г пушена сьомга
• 100 г стерилизирани скариди
• 2-3 кисели краставички
• половин лимон
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
Подреждаме сардините в средата на широка чиния за сервиране. Наоколо украсяваме с нарязания на парченца салам, късчета сьомга, консервирани скариди и нарязани кисели краставички.
Разбиваме оцета заедно със зехтина, докато побелеят, заливаме салатата с тази смес и украсяваме рибките с лимонови кръгчета.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...