Кулинарни рецепти » Салата от треска

 Салата от треска
/Канада/

Продукти:

• 500 г треска
• 1 средно голяма глава лук
• 1-2 с.л. майонеза
• 2 ябълки
• 1 малка глава целина
• 1 краставица
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 к.л. сос “Уорчестър”
• 3-4 листа салата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я пускаме във вряща вода заедно с половин глава лук. Варим 35 мин на слаб огън. После обелваме внимателно кожата, накъсваме месото на дребно и го оставяме да изстине.

Нарязваме ябълките на кубчета и ги смесваме със ситно настърганата целина и едро настърганата краставица. Прибавяме останалия лук, нарязан наситно, майонезата и ситно нарязания магданоз. Подправяме със соса и сол на вкус и разбъркваме.

Смесваме рибените късчета с приготвения сос и прехвърляме сместа в салатиера, която сме покрили с листата салата. Поръсваме със ситно нарязаните яйца и магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало