Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма /смес/ • 3 яйца • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ори...
Продукти: • 400 г кайма • 1 к. ч. ориз • 1 глава лук • 1 парче морков • 1 парче целина • 4 с. л. олио • 1 яйце • 3 с. л. брашно • 1/2 ч. ч. прясно мляко • 1/2 ч. ч. кисело мляко • 30 г краве масло • магданоз, сол Начин на приготвяне: Към кай...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма /смес/ • 500 г пресен грах • 2 стръка пресен лук • 3-4 с.л. олио • 3-4 домата • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Почистваме граха, сваряваме го в леко п...
Продукти:( за 4-5 порции) • 1 буркан стерилизиран грах • 300-400 г кайма /смес/ • 3 с.л. олио • 2 с.л. доматено пюре • чубрица, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме и заду...
Продукти: • 500 г свинско месо • 250 г свински черен дроб • 1,5 к.ч. олио или разтопена мас • 3 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • 2,5 ч.ч. зелева чорба • 5 люти чушлета • 1 к.ч. вино • чубрица, сол Начин на приготвяне: Наря...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско месо • 30 г краве масло • 1 ч.л. брашно • 2 с.л. доматено пюре • 2 глави лук • 2 дафинови листа • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на парченца. Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч...
Продукти: (за 2-3 порции) • 250 г обезкостено телешко месо от опашката или плешката • 3 с.л. свинска мас • 2 глави лук • 1 ч.л. червен пипер • 1-2 ч.л. доматено пюре • 1 к.ч. прясно мляко • 1 с.л. брашно • 1 резен лимон • 1 ч.ч. бульон /или гореща вода/ • с...
Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г агнешко месо • 30 г краве масло • 1 с.л. червен пипер • 1 ч.ч. кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки парченца и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом побелее, посоляваме, поръсв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г свинско месо • 2 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 глава лук • 1/2к.ч. бяло вино • 600 г мамалига /или качамак/ • 1-2 с.л. свинска мас • леко лют червен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме мес...
Продукти: (за 4 порции) • 200 г говеждо месо • 200 г овнешко месо • 200 г свинско месо • 500 г зелен фасул • 4 големи глави лук • 3 с.л. зехтин • 3 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и запържваме говеждото и ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг говежди джолан • 2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 1,5 к.ч. червено вино • 1 ч.л. доматено пюре • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме добре джолана и го варим в продължение на 1 час с нарязания на филий...
Продукти: • 1 свински джолан • 800 г кисело зеле • 1 глава лук • 200 г бекон • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 2 с.л. свинска мас • 2-3 зърна бахар • 2-3 зърна хвойна • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме кожата на джолана, посоляваме го и г...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг свинско месо • 500 г арпаджик • 500 г картофи • 4-5 домата • 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/ • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. черен пипер • 1 ч.л. стрита суха чубрица • 1 с.л. натрошен сух джоджен • сол Начин на п...
Продукти: (за 4 порции) • 6-7 еднакво големи дюли • 500г смляно телешко месо • 1 главичка лук • 2 жълтъка • 4-5 с.л. мазнина • 2-3 ч.л. захар • черен пипер, канела, сол Начин на приготвяне: Отрязваме капаче откъм дръжката на дюлите и издълбаваме плода т...
Продукти: • 750 г шарено свинско месо • 6-7 стръка праз лук • 1 глава кромид лук • 3-4 червени домата • 100 г олио • половин връзка магданоз • половин връзка копър • 1 ч.л. червен пипер • 1 зелена чушка • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото...
Продукти: (за 5-6 порции) • 1 заек • 150 г сланина • 1 кафена чаша олио • 4-5 парчета моркови • 4-5 парчета керевиз • 2 малки глави лук • 1 кафена чаша вино • 3-4 скилидки чесън • 1 с.л. доматено пюре • 1-2 с.л. брашно • 1 дафинов лист • черен пипер, ба...
Продукти: (за 6-8 порции) • 1 заек /около 2 кг/ • 150 г сланина • 3-4 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • половин кофичка сметана • половин кофичка кисело мляко • 200 г ориз • половин пакетче краве масло • черен пипер, сол За боровинковия сос: • 100 г марма...
Продукти: • 4 джолана • 8 картофа • 6 моркова • 4 домата • 500 мл светла бира • кимион, чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Осоляваме джоланите и ги овалваме в черния пипер, кимиона и стритата чубрица. Нареждаме ги на дъното на херметическ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г обезкостена агнешка плешка • 30 г краве масло • 1 малка зелка • 1 к.ч. кисела сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го изпържваме в сгорещеното масло. Посоляваме, прибавяме 5-6 зърна чер...
Продукти: (за 5 порции) • 800 г овнешко месо • 1 пакетче краве масло • 50 г пушена сланина • 100 г гъби • 50 г сметана • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • 1 морков • 1 парче целина • 2 домата • 1 кренвирш • 1 глава лук • черен пипер, сол Начин н...
Продукти: (за 6 порции) • 900 г свинско месо от бута • 2 с.л. свинска мас • 15 малки лукчета • 1 глава чесън • 1 ч.ч. червено вино • 1ч.л. доматено пюре • 10-15 маслини /без костилките/ • 1-2 с.л. брашно • 1 ч.л. горчица • 1 лимон • черен пипер, магданоз...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г пържоли • 500 г лук • 1 к.ч. разтопено краве масло • половин бутилка бира • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите и ги запичаме във фурната с част от маслото. Лука нарязваме на тънки ивички и задушав...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г нетлъсто месо • 1 ч.ч. касис • 1 ч.ч. червено френско грозде • 1 с.л. захар • 4 с.л. зехтин • 1 ч.ч. вода • 1 с.л. нишесте или брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме от ...
Продукти: (за 4 порции) • 700 г месо • 100 г зехтин • 250 г лук • 250 г домати • 1 връзка пресен чесън (само зелените пера) • 1 клонка розмарин • сокът на 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото от ципите и го нарязваме на п...