Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 500 г пресен грах
• 2 стръка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме граха, сваряваме го в леко подсолена вода и го оставяме да се отцеди.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорешеното олио заедно с каймата. Поръсваме червения пипер и брашното и прибавяме обелените и настъргани домати и отцедения грах. Посоляваме на вкус.
Захлупваме и варим двадесетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....