Кулинарни рецепти » Мариновано свинско месо

 Мариновано свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свински карета
• 1 с.л. горчица
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 клонче целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме месото с горчицата и го слагаме в смес от виното, млякото, черен пипер и сол. След 10-12 часа го изваждаме и подсушаваме.

Изпържваме месото в загрятата мазнина от всички страни, докато хване коричка, и прибавяме нарязаните на едро зеленчуци. Задушаваме малко и заливаме с маринатата. Варим на тих огън, докато месото омекне.

Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало