Продукти: (за 8 порции)
• 800 г шилешко месо
• 4 с.л. олио /или разтопено краве масло/
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 картофа
• 4 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото, като отстраняваме тлъстините и сухожилията. Нарязваме го на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме месото в тенджерата, посоляваме, слагаме черния пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие месото. Прибавяме нарязаните на кубчета целина, морков и картофи. Захлупваме и варим 15 мин на умерен огън.
Прибавяме граха и обелените и настъргани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...