Продукти:
• 4 свински пържоли по 150 г всяка
• 4 тънки резена шунка
• 1 щипка салвия (градински чай)
• черен пипер
• 1 с.л. олио
• 150 мл несладък ябълков сок
• 50 г краве масло
• 2-3 ябълки
• лимонов сок
• сол
• листа от салата
Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолите, слагаме върху всяка парче шунка и поръсваме със салвия и черен пипер.
Сгорещяваме олиото и пържим пържолите по 4-5 минути от всяка страна до златисто. Наливаме ябълковия сок и варим, докато той се изпари. Слагаме пържолите в затоплена чиния заедно с образувалия се сос.
В тенджера разтопяваме маслото. Обелваме ябълките, изчистваме сърцевината им и ги нарязваме на малки парченца. Пускаме ги в тенджерата, поръсваме с лимонов сок, наливаме малко вода и задушаваме, докато омекнат.
Върху листа от салата сипваме от готовите ябълки, отгоре поставяме пържолата и заливаме със сос.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...