Кулинарни рецепти » Топчета в кисело мляко

 Топчета в кисело мляко

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г кайма (смес)
• 500 г дребни лукчета
• половин глава стар лук
• 3 с. л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 к. ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 щипка канела
• сух джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата заедно с яйцето, нарязания на ситно лук, черен пипер, сол и канелата. Оформяме от нея топчета, големи колкото орех, овалваме ги в 1 с. л. от брашното и ги опържваме до златисто в част от олиото.

Попарените и обелени лукчета изпържваме в останалото олио до златисто, поръсваме с останалото брашно и пържим още 3-4 мин. Разреждаме с горещ бульон или гореща вода и щом сместа заври, прибавяме разбитото кисело мляко.

Сгъстяваме соса и пускаме в него топчетата. Оставяме ги да врят в соса на умерен котлон 10-15 мин. Досоляваме, поръсваме със сухия джоджен и подправяме със счукания чесън.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало