Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кайма (смес)
• 500 г дребни лукчета
• половин глава стар лук
• 3 с. л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 к. ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 щипка канела
• сух джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно с яйцето, нарязания на ситно лук, черен пипер, сол и канелата. Оформяме от нея топчета, големи колкото орех, овалваме ги в 1 с. л. от брашното и ги опържваме до златисто в част от олиото.
Попарените и обелени лукчета изпържваме в останалото олио до златисто, поръсваме с останалото брашно и пържим още 3-4 мин. Разреждаме с горещ бульон или гореща вода и щом сместа заври, прибавяме разбитото кисело мляко.
Сгъстяваме соса и пускаме в него топчетата. Оставяме ги да врят в соса на умерен котлон 10-15 мин. Досоляваме, поръсваме със сухия джоджен и подправяме със счукания чесън.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...