Продукти: (за 4 порции)
• 600 г агнешко месо
• 600 г тиквички
• 2 главички лук
• 2 с.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 домата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме месото и пържим, докато поомекне. Слагаме нарязаните на четвъртинки домати, счукания чесън, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.
Захлупваме и задушаваме почти до омекване. Накрая прибавяме обелените и едро нарязани тиквички и дозадушаваме ястието.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...