Кулинарни рецепти » Дробчета по селски

 Дробчета по селски

Продукти:

• 500 г пилешки дробчета
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 печени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дробчетата и ги натриваме със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашното и леко ги запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги да се отцедят, а в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук.

Щом поомекне, поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ивички чушки. Поръсваме с натрошена чубрица и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре, връщаме дробчетата, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме десетина минути на тих огън.

По желание можем да поръсим готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало