Кулинарни рецепти » Пилешка дроб сарма

 Пилешка дроб сарма

Продукти:

• 300 г дробчета със сърчица
• 300 г воденички
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз)
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• джоджен
• девесил
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода, отцеждаме ги и нарязваме на дребно. В олиото задушаваме ситно нарязания лук, дреболиите, измития ориз и наливаме част от бульона, в който са врели дреболиите.

Подправяме сместа с магданоз, джоджен, девесил, черен пипер, объркваме и изсипваме всичко в тава, заливаме с 3 ч.ч. бульон от варенето на дреболиите.

Печем в умерена фурна около 40 мин, докато изври водата. Накрая заливаме с разбитите с малко брашно и кисело мляко яйца и отново поставяме във фурната, за да се зачерви заливката.

Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и салата по вкус.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало