
Някои хора имат стройна фигура без да се ограничават в яденето. Други, дори при спазване на строга диета, трудно се справят с излишните килограми. Коя е причината? Отговорът е един - в нашият метаболизъм. По-точно казано в скоростта на обмяната на веществата МЕТАБОЛИЗМЪТ ...

Наистина - от това неизискващо грижи тревисто растение се заинтересували за първи път жителите на древна Елада и Рим и ласкавото нарекли петроселинум - "растящо на камък". От латинския му корен името преминало в полския и руския език като "петрушка". У нас магданозът е любима под...

Богата на протеини, рибата се радва на любовта на диетолозите, защото е нискокалорична храна. Всеки вид обаче има и своите специфични особености. Златоперка Поддържа паметта 100 г съдържат: 74 калории, 16 г протеини,1 г липиди. Постна и богата на фосфор (285 мг за ...

Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1, В2, Д, Е, К, РР, етерични масла, органични киселини, лесно усвоими минерали и ...

В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ако са несъвместими с кръвната група, образуват антитела, водещи до увреждане на...

От началото на пубертета до края на живота си ние постепенно губим 40% от количеството коса, с което сме били „програмирани” да се родим. Понякога обаче този неизбежен процес протича по-драстично отколкото е нормално. Разреждането на косата и изтъняването на косъма се дължат на р...